torsdag 12. januar 2017

Smellende kjærlighet

 
I høst fikk vi en oppgave om å lage en film som gikk ut på at to personer skulle følges hver for seg helt til de tilslutt skulle møtes. Vi har sammen, i en gruppe på fem, laget både storyboard, manus, tatt felles opptak og deretter redigert hver for oss.
Vi har laget en film med tittelen «Smellende kjærlighet», filmen er inspirert av en typisk «high school»-film, hvor to personer på motsatt side av den sosiale skalaen møter hverandre. Da vi først hadde kommet på forslaget, begynte vi å skrive manus, samtidig som vi jobbet med storyboardet, og slik foregikk det under hele denne delprosessen. Deretter filmet vi, og delte opp scenene etter location, slik at alle klippene som forgikk på samme location ble tatt opp samtidig. Da vi hadde fått filmet alt, satte vi i gang med redigeringen hver for oss.

 
Filmen starter med å presentere de ulike rollene i filmen. Her kan du se den såkalte "populære" gjengen gå nedover gangen i slowmotion, mens "nerden" sitter på sidelinjen og ser på. Her spilles også sangen "crazy in love" av Beyonce i bakgrunnen.
 

I neste scene får vi et lite innblikk i hvordan livene til de "populære" jentene er, her snakker jentene om fester og hvor mye de gleder seg til helga. 


Her er det livet til nerden som blir fremstilt. Her sitter nerden alene og gjør lekser, og deretter slurper i seg en hel juicekartong veldig høylytt.
Denne scenen er med på å tydeliggjøre budskapet vi prøver å få fram, her synkronpakker de tre jentene. Dette er med på å vise at jentene er veldig sammensveiset, og at det lite trolig er noe mulighet for å bli en del av gjengen deres.
Deretter går jentene ut i gangen og snakker om hvor mye de misliker skolen, etterhvert nevner også karakteren "Jennie" at hun skal gå og hente bøkene sine i skapet sitt.
Sekunder etter får vi se nerden stirre tankefullt opp i luften. Ved hjelp av voice over får vi høre hva nerden tenker. "Jeg må visst opp til skapet og hente bøkene min" blir det sagt, detter vil seerne forstå at det er nettopp der de to karakterene vil møtes.
I neste scene møtes de to karakterene, "nerden" opptrer nervøs foran Jennie, og går derfor usikkert bortover mot skapet sitt som befinner seg på motsatt side av Jennie.
Deretter presterer "nerden" å skumpe skapet sitt i hodet på Jennie, hun blir truffet hardt og begynner og dagdrømme.
Jennie forestiller seg "nerden" stå dansende ved skapet til sangen "let's get it on" av Marvin Gaye. Her finner også Jennie "nerden" svært tiltrekkende.
Neste scene viser Jennie og "nerden" to dager senere hvor de her går hånd i hånd. "Jeg blir ikke med på festen til lørdag allikevel, jeg" sier Jennie da hun passerer resten av vennegjengen sin.
Til slutt får vi se reaksjonene til vennene, begge virker svært sjokkerte og oppgitte. Dette etterfølges av rulletekst.

-Ida

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar