mandag 9. januar 2017

Mobilfotografier

Hei, igjen!

Gjennom hele dette skolehalvåret har vi fått ulike mobilfotooppgaver, én hver uke. Disse oppgavene har gått ut på at vi har fått tildelt en hashtag hver fredag, og deretter har vi hatt én uke på å ta bilder som passet til hashtaggen. Før uken var over skulle vi publisere bildet eller bildene på instagram med hashtaggen for uka. Eksempler på slike hashtagger kunne være #portrett_mk, #eyetrick_mk eller #selfie_mk. Til slutt gikk lærerne gjennom bildene og plukket ut de fineste bildene som ble publisert på skolens instagramkonto.

Her er noen av mine bilder:

  #frost_mk


Utgangspunktet i dette bildet er en busk dekket av frost, for å fremheve det kalde i bildet har jeg lagt på et kaldtonet filter og økt kontrastene i bildet. Ved å øke kontrastene blir det skapt en større følelse av liv, fart og spenning.

 #color_mk

Dette bildet er tatt under en solnedgang i Oslo by. Her gjentar spesielt fargen oransje seg, i tillegg til å inneholde en del blåtoner. Som et virkemiddel i bildet inneholder det en rekke linjer, dette er skrålinjer som skaper en følelse av spenning og bevegelse.

 #selfie_mk



Dette er et såkalt selvportrett, bildet består av en rekke vannrette linjer noe som skaper ro og dybde. Nok et virkemiddel i bildet er "gjentakelse", dette er med på å skape harmoni og helhet.

 
#selfie_mk

Dette er nok et selvportrett, denne gangen er det tatt ved hjelp av naturlig filter. Bildet er tatt gjennom et vindu, noe som er med på å fjerne det uvesentlige og fremheve uttrykket i bildet.

-Ida


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar