tirsdag 14. mars 2017

Radioprosjekt - kampanje mot mobbing


Hei!

Den siste uken har vi jobbet med et radioprosjekt hvor vi har laget hver vår radiokampanje som omhandlet mobbing på videregående skoler. Vi startet det hele med å lære litt generell fakta og teknikker en måtte bruke for å gjennomføre dette prosjektet. Dette innebar blant annet å lære om "verktøykassa" som er de virkemidlene / lydtypene en må bruke for å lage et sammenhengende og helhetlig radioinnslag. Deretter fikk vi litt opplæring i lydopptakeren "Zoom" som vi har brukt til å ta opp ulike lydeffekter, stemmer og reallyd. Vi har brukt Adobe-programmet: "Premiere Pro" til å redigere lyden, dette programmet er vi kjent med fra før, men vi fikk allikevel en liten gjennomgang og opplæring hvor vi gikk spesifikt inn på lyd og lydeffekter og lærte enda mer om det. Da det var gjort satte alle i gang på hvert sitt prosjekt, og resten av uken har vi jobbet individuelt og selvstendig.

Jeg har absolutt lært masse av dette prosjektet. Jeg har lært generell kunnskap en må ha for å kunne lage et sammenhengende radioprodukt, i tillegg til å ha lært hvordan jeg utfører det ved bruk av ulike elementer som blant annet lydopptakeren "Zoom" og redigeringsprogrammet "Adobe Premiere Pro". Ikke minst har jeg lært hvordan man bør planlegge, og sette opp et skjema før en starter med selve hoveddelen.

Til neste gang skal jeg huske på at ting tar lenge tid enn det man tror, og at det enkle ofte er det beste. Ting trenger ikke være kompliserte og sykelig detaljerte for at produktet skal bli bra, og om en tenker slik vil lydfilen brått bli mye lengre enn det oppgaven går ut på.


-Ida


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar